Manifestările religioase prilejuite de Izvorul Tămăduirii vor fi vegheate de jandarmii tulceni

 

Pe timpul slujbelor  religioase oficiate cu ocazia manifestărilor  prilejuite de sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, jandarmii tulceni se vor afla în mijlocul cetățenilor și vor asigura măsurile de ordine publică, a anunțat azi printr-un comunicat de presă, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea.

Misiunea jandarmilor tulceni este de a asigura protecția participanților și desfășurarea manifestărilor în condiții de siguranță.

Prin urmare, mâine, 29 aprilie,  jandarmii  vor fi alături de credincioși și vor asigura măsurile de ordine publică la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii și Fântâna de Leac din orașul Măcin,  județul Tulcea,  cu ocazia manifestărilor religioase prilejuite de sărbătoarea hramului bisericii.

Pentru a evita producerea unor incidente, Jandarmeria Tulcea recomandă tuturor celor care vor participa la manifestările religioase să manifeste răbdare și să adopte un comportament civilizat, să evite implicarea în conflicte de orice natură,  să respecte recomandările forțelor de ordine, să acorde o atenție sporită modului de păstrare și asigurare a bunurilor și obiectelor personale.

 De asemenea, ori de câte ori sesizează fapte ce pot afecta siguranța publică,  cetățenilor li se recomandă să apeleze, în caz de urgență, numărul unic 112 sau să se adreseze celei mai apropiate patrule de ordine și siguranță publică.

Sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii” este  închinată Maicii Domnului , datează din secolul al V-lea si amintește de o minune petrecută în apropierea Constantinopolului. Conform tradiției, Maica Domnului i-a descoperit împăratului Leon cel Mare un izvor cu apă vindecătoare și prin  această minune săvârșită de Maica Domnului trebuie să înțelegem că Fecioara Maria este izvorul nesecat al minunilor, după cum scrie pe basilica.ro.

În această zi, în toate bisericile se oficiază slujbe de sfințire a apei iar credincioșii care participă la Sfânta Liturghie iau agheasmă pe care o folosesc la stropirea caselor, grădinilor și ogoarelor.

(surse info, foto : comunicat IJJ, basilica.ro)

Leave a Reply

Close Menu