You are currently viewing Atenție ! Au revenit mesajele-capcană cu false oportunități de angajare!

Utilizatori din România continuă să raporteze primirea unor mesaje nesolicitate privind oportunități de angajare, a anuțat azi Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC, care avertizează că atacatorii cibernetici au reluat campania de transmitere a mesajelor capcană cu false oportunități de angajare.

Ca și în campaniile precedente, obiectivul principal pentru propagarea unor astfel de mesaje este stârnirea curiozității utilizatorului pentru a intra în conversație pe aplicația WhatsApp cu cei care se află în spatele numărului afișat iar pasul următor presupune convingerea potențialor victime, prin tehnici de inginerie socială, să ofere date sensibile, sub pretextul nevoii deschiderii unor conturi necesare desfășurării activității. Astfel, pe termen mediu există pericolul ca atacatorii să extragă nu doar date personale, ci și date financiar-bancare de la utilizatori,

scrie pe pagina DNSC.RO

În acest context, retransmitem și noi recomandările specialiștilor DNSC :

Verificați mereu sursa mesajelor și nu credeți orice ofertă venită pe mail, sms, platorme de mesagerie sau social media! Ofertele legitime de angajare nu vin prin sms și necesită un proces de recrutare mai complex și mai îndelungat decât o simplă conversație pe WhatsApp!

Evitați furnizarea de date sensibile – date personale, date de autentificare sau date financiar-bancare – în cazul în care vă sunt solicitate explicit prin astfel de mesaje nesolicitate.

Dacă o ofertă pare prea bună ca să fie adevărată, atunci probabil aceasta este folosită ca momeală de atacatori.

Fiți răbdători și vigilenți atunci când întâlniți astfel de ‘oferte’ și analizați cu atenție detaliile, în special textul. Lipsa diacriticelor ar fi un prim indiciu. În plus, de cele mai multe ori, atacatorii vor folosi instrumente de traducere automată a textului din limba lor nativă, astfel că veți identifica lesne greșeli gramaticale, de sintaxă sau de exprimare, pentru că acel text nu este adaptat la rigorile limbii.

Antrenează-te pentru a identifica tenativele de fraudă online: https://sigurantaonline.ro.

O campanie de conștientizare la nivel național derulată de Directorat, Poliția Română și ARB.

(sursă info și foto ; facebook DNSC.RO)

Lasă un răspuns