450 de şoferi români amendaţi pentru conducere agresivă, la o lună de la intrarea în vigoare a ordonanței care sancționează acest comportament

Poliţia Română anunţă că 450 de şoferi au fost amendaţi pentru conducere agresivă, în prima lună de la intrarea în vigoare a normelor legale care sancţionează comportamentul agresiv în trafic, relatează news.ro.Alți 100 au fost amendați după ce au fost prinși că circulau pe banda de urgență a autostrăzilor.

La o lună de la intrarea în vigoare a noilor măsuri rutiere ce au ca principal scop prevenirea accidentelor rutiere, au fost aplicate 450 de sancţiuni pentru conducere agresivă şi aproape 100 de sancţiuni şoferilor care au ales să conducă pe banda de urgenţă. În toate aceste cazuri a fost suspendat dreptul de a conduce al şoferilor
a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Bogdan Ghebaur.
Potrivit oficialului IGPR, în această perioadă a Sărbătorilor Pascale, peste 7.800 de poliţişti vor fi prezenţi, zilnic, pentru a asigura siguranţa publică şi a preveni evenimente rutiere. Pe principalele tronsoane de drum vor fi prezenţi în fiecare zi 1400 de poliţişti rutieri.
Principalul scop nu este acela de a sancţiona, ci de a preveni orice eveniment negativ
a precizat Bogdan Ghebaur.

Efectivele de poliție care participă la misiuni în această perioadă vor acționa, pe de o parte pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, iar pe de altă parte pentru combaterea acelor fapte care încalcă normele în vigoare.

Polițiștii vor fi la datorie pentru prevenirea oricăror incidente cât și pentru ca fiecare cetățean să se bucure de aceste sărbători.

Totodată, polițiștii rutieri se află pe principalele artere din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și le recomandă celor care pornesc la drum către destinațiile alese, să fie atenți, să nu se grăbească, să respecte regulile de circulație, întrucât important este să ajungeți în siguranță la destinație.

Va fi folosită, în cadrul misiunilor specifice, aparatura de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, de către toate formaţiunile de poliţie rutieră, în intervalele în care se preconizează un trafic intens, în funcţie de condiţiile atmosferice şi de evoluţia valorilor de trafic înregistrate.

precizează și IPJ Tulcea într-un comunicat de presă.
Sursă: news.ro, IPJ Tulcea

Leave a Reply

Close Menu