Dosar penal la Parchetul Militar București, în urma tragediei aviatice de la Gura Dobrogei

Procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au deschis un dosar penal in rem în legătură cu cele două incidente aviatice din Dobrogea – prăbuşirea unui avion MiG-21 LanceR şi a unui elicopter IAR-330 Puma, soldate cu moartea a opt persoane, relatează Agerpres.

Agresiune sexuală și racolare de minori: Parchetul Militar a dispus  arestarea unui comandant de echipaj din cadrul ISU Dobrogea | DobrogeaNews

Potrivit unor oficiali din Parchetul Militar, dosarul are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, transmite corespondentul Agerpres Eusebi Manolache.

Opt oameni au murit în accidentele aviatice de ieri de lângă baza aeriană Mihail Kogălniceanu.

MiG-ul 21 LanceR și elicopterul IAR 330-Puma s-au prăbușit, la distanță de 40 de minute și câțiva kilometri. MiG-ul a decolat la ora 19:50 și 13 minute mai târziu a dispărut de pe radar. Elicopterul cu șapte membri în echipaj a decolat la 20:21 și la 20:44 a pierdut legătura cu baza, după ce pilotul a raportat dificultăți din cauza vremii. Fusese chemat în bază. Nu a mai ajuns.

Cauza probabilă: vremea nefavorabilă. Au fost deschise mai multe anchete. Epavele nu au fost ridicate, dar vor fi duse la Forțele Aeriene pentru expertiză. Vor fi analizate și cutiile negre ale aeronavelor.

transmite și reporterul Observator Antena 1, Sonia Simionov pe pagina sa de socializare.

Sursă info și ilustrație: agerpres.ro, Sonia Simionov

Leave a Reply

Close Menu