You are currently viewing Frig, lapoviţă, ninsoare şi vânt puternic, în următoarele zile în Dobrogea!
ANM a transmis o informare meteo de vreme rea valabilă pentru toată ţara până miercuri dimineaţă, însă vremea rece, chiar geroasă este posibil să ţină toată săptămâna, avertizează meteorologii! Informarea cuprinde şi două coduri galbene de vânt puternic timp de două zile, în special în sud-estul ţării!
INFORMARE METEOROLOGICĂ
Interval de valabilitate: 10 ianuarie, ora 10 – 12 ianuarie, ora 10
Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului
În Oltenia și sudul Banatului vor fi precipitații moderate cantitativ (15…25 l/mp), la început predominant sub formă de ploaie, iar din noaptea de luni spre marți (10/11 ianuarie), treptat acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare și local se va depune strat de zăpadă. În grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în Munții Banatului va ninge moderat, iar stratul nou de zăpadă va fi local consistent.
Precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala local și în restul teritoriului, îndeosebi în noaptea de luni spre marți (10/11 ianuarie) și pe parcursul zilei de marți (11 ianuarie).
Pe arii restrânse se va forma polei.
Vântul va prezenta intensificări în est și sud și pe arii mai restrânse în zona montană și în extremitatea de vest, trecător viscolind ninsoarea.
Notă: În intervalul 11 – 14 ianuarie, vremea va deveni rece, geroasă în timpul nopților și dimineților în vestul, nordul și centrul teritoriului și pe arii mai restrânse în rest.
MESAJ 1
ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 10 ianuarie, ora 14 – 11 ianuarie, ora 11
Fenomene vizate: intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului și hărții
În intervalul menționat, în sudul și estul Munteniei, în Dobrogea și sudul Moldovei vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…60 km/h. În zona Carpaților de Curbură și pe litoral, rafalele vor depăși 60…70 km/h.
MESAJ 2
ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 11 ianuarie, ora 11 – 12 ianuarie, ora 10
Fenomene vizate: intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului și hărții
Pe parcursul zilei de marți (11 ianuarie) vântul va continua să prezinte intensificări în estul Munteniei, Dobrogea și în jumătatea de sud a Moldovei, temporar cu viteze de 55…65 km/h. În zona Carpaților de Curbură și pe litoral, rafalele vor depăși 65…75 km/h.
Sursă: Administraţia Naţională de Meteorologie

Lasă un răspuns