Lucrări de consolidare a două blocuri din municipiul Tulcea se vor recepționa de-abia acum, după 11 ani!
Locatarii a două blocuri din centrul orașului Tulcea au fost nevoiți să aștepte mai bine de un deceniu finalizarea lucrărilor de consolidare și reabilitare a apartamentelor lor! În tot acest timp, cei 60 de tulceni afectați au avut cărțile funciare blocate, nu și-au putut vinde proprietățile și nici să își facă vreun împrumut în bancă!
Un coșmar s-a încheiat! După mai bine de 11 ani de la începerea lucrărilor de reabilitare ale blocurilor I3 și I4 de pe str. Isaccei, peste 60 de proprietari au scăpat de un vis urât din care nu mai credeau că se vor trezi
declară primarul Ștefan Ilie.
În anul 2010, pe când edil era Constantin Hogea, Primăria Tulcea demara consolidarea a două blocuri de pe Isaccei — I3 și I4. De atunci, 60 de proprietari care au semnat contractul cu Primăria, au avut blocate cărțile funciare ale apartamentelor lor, întrucât contractul de reabilitare a blocurilor apărea ca nefinalizat, din cauza faptului că lucrările nu au fost recepționate oficial.
Era vorba de lucrări de intervenţie pentru reducerea riscului seismic, fiind două blocuri încadrate în clasa I de risc (blocuri cu bulină roșie). Erau lucrări realizate cu Ministerul Dezvoltării Regionale.
Erau, de altfel, primele blocuri cu risc seismic consolidate din istoria Tulcei. În timpul lucrărilor, locatarii au fost nevoiți chiar să se și mute provizoriu din locuințe. După ani de zile de lucrări și așteptări, oamenii s-au trezit că au cărțile funciare blocate în continuare.
În 11 ani, Primăria a primit nenumărate solicitări de la proprietarii celor două blocuri să li se rezolve situația. Între timp, conducerea s-a schimbat, iar primarul Ștefan Ilie a preluat problema nerezolvată. Atât de multe telefoane a dat Barbu Nicolae, președintele asociației de proprietari nr. 6, a celor două blocuri în cauză, încât a ajuns omul locului la Primăria Tulcea. Așa a ajuns să îl cunoască primarul Ștefan Ilie, viceprimarul George Șinghi și city managerul Nicolae Bibu. Împreună au decis să pună punct problemei.
Așadar, din 2010, din diferite motive, lucrările nu s-au mai recepționat. Un faliment și un paratrăsnet nemontat erau principalele motive invocate de către autorități locatarilor, care rămânând cu contractele blocate în cărțile funciare, nu mai puteau beneficia de avantajele proprietății: nu puteau vinde, nu puteau gaja pentru un împrumut, nu puteau beneficia de valoarea imobilelor deținute.
În fapt, era doar lipsa nerușinată de interes pentru a rezolva o problemă edilitară.
După 11 ani nu a fost deloc ușor și a trebuit să săpăm adânc, să alocăm mult timp de lucru și resurse pentru găsirea celor mai corecte soluții, să discutăm cu locatarii, revoltați pe bună dreptate, însă am reușit.
Joi, 16 decembrie, după 11 ani pierduți, va avea loc recepția lucrărilor, care rezolvă o problemă încă de neînțeles, dar care pune în legalitate și în drepturi fiecare proprietar din cele două blocuri.
a mai declarat primarul Ștefan Ilie. După recepție, cei 60 de proprietari vor fi invitați la Primărie pentru semnarea actelor adiționale, prin care vor putea intra în drepturi depline asupra apartamentelor lor.
(Sursă info și foto: Facebook Ștefan Ilie, adevarul.ro)

Leave a Reply

Close Menu