You are currently viewing Sfârșit de vară cu vreme răcoroasă și ceață

Sfârșitul verii ne aduce un front atmosferic rece, cu temperaturi mai mici decât normalul perioadei, ploi și ceață, anunță meteorologii.

În următoarele zile ne așteptăm la un front atmosferic rece, ce va aborda teritoriul țării noastre marți, în regiunile vestice și nord-vestice, și se va deplasa treptat, va cuprinde toate regiunile… Acesta se va concretiza și în instabilitate atmosferică, la început în vestul, în nordul, în centrul țării, iar spre finalul săptămânii foarte probabil și în partea de sud și de sud-est, instabilitate ce se va manifesta prin averse ce vor avea și aspect torențial și în consecință cantități mai importante de apă, descărcări electrice, intensificări ale vântului și poate chiar căderi de grindină… Acest front atmosferic va determina și scăderi atmosferice. Marți și miercuri, va fi încă destul de cald, peste 30 de grade, pe joi, temperaturile vor scădea ușor, cu maxime de la 21 de grade, în nordul Moldovei, la 28 de grade, în sudul teritoriului”, a declarat meteorologul ANM Alina Șerban, la un post național de știri.

Potrivit estimării publicată astăzi de ANM, în intervalul 23-30 august, în Dobrogea – vremea va fi pe arii restrânse călduroasă în partea continentală a regiunii, iar mediate la nivel regional, temperaturile maxime se vor situa 26 și 28 de grade și cele minime vor fi de 18 grade.

Ulterior, regimul termic va marca o scădere și nu va mai avea variații semnificative, astfel că mediile valorilor diurne vor fi de 24…25 de grade, iar ale celor nocturne de 16…17 grade.

Regimul pluviometric se va menține în general deficitar, cu excepția zilelor de 26 și 27 august, când se vor semnala ploi locale ce pot determina și cantități mai însemnate de apă.

Meteorologii ne avertizează totodată că în Dobrogea, în aceste zile, la sfârşitul nopţii, izolat vor fi condiţii de ceaţă!

Lasă un răspuns