Cereri de două ori mai mari pentru fondurile FLAG Delta Dunării

Comunităţile locale din Deltă au epuizat imediat fondurile FLAG Delta Dunării puse la dispoziție de curând în sectorul pescăresc.

Ba chiar s-au depus mai multe proiecte decât alocarea disponibilă pe acest apel.

Așa se face că valoarea totală a cererilor de finanţare depuse în ultimele două luni de comunităţile locale din Deltă pentru a accesa fondurile disponibile prin Grupul local de pescărie durabilă – FLAG Delta Dunării a fost de două ori mai mare decât suma pusă la dispoziţie, a anunţat marţi conducerea asociației într-un comunicat de presă.

Apelul a fost lansat pe 18 iunie cu o sumă disponibilă de aproape 4 milioane de lei, echivalentul a aproape 900.000 de euro, iar cererile de finanţare au putut fi depuse până pe 2 august.

“În data de 18.06.2021 ora 12:00, #FLAG_Delta_Dunării a anunțat lansarea unei noi sesiuni pentru depunerea cererilor de finanțare în cadrul Strategiei Plan de #Dezvoltare #Locală Integrată a Zonei Pescărești, Masura 3 – Promovarea bunăstarii sociale, a inovării și a patrimoniului cultural al zonei.”, precizează asociația în comunicat.

Au fost depuse în total 10 proiecte în valoare de peste 9 milioane de lei, respectiv 2 milioane de euro. Astfel o parte dintre proiecte au rămas pe dinafară.

“Salutăm interesul ridicat al beneficiarilor din teritoriul FLAG Delta Dunării pentru oportunitatea de finanţare europeană oferită de Asociaţia Grup Local pentru Pescărie Durabilă în Delta Dunării.

Este pentru a doua oară când beneficiarii au interes mult mai mare decât alocarea disponibilă a FLAG Delta Dunării. În 2018, la primul apel lansat de către asociație, cu o alocare de aproximativ 7,5 milioane de euro, s-au depus proiecte în valoare de peste 15 milioane de euro!”, a precizat, pentru Radio Delta, Valentin Moldoveanu, managerul FLAG Delta Dunării.

FLAG Delta Dunării, o entitate formată din actori publici şi privaţi, s-a înfiinţat în anul 2010 cu scopul de a atrage resurse financiare în vederea dezvoltării comunităţilor izolate din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

FLAG Delta Dunării are alocat, în acest exerciţiu financiar, cel mai mare buget total estimat la nivelul grupurilor similare din România, circa 9 milioane de euro, după ce în perioada de programare anterioară a avut aproximativ 20 de milioane de euro, cea mai mare sumă alocată vreunui FLAG din Europa, relatează Agerpres.

Leave a Reply

Close Menu