Borșul de pește din Delta Dunării este sărbătorit pentru a doua oară la Crișan
Sărbătoarea Borșului de Pește din Delta Dunării, unul dintre cele mai așteptate evenimente din județul Tulcea, va avea loc în sfârșit anul acesta, după ce anul trecut evenimentul a fost anulat din cauza pandemiei COVID-19.
(imagini de la prima ediție a Sărbătorii Borșului de Pește Crișan 2019)
Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării anunță astăzi într-un comunicat de presă că Sărbătoarea Borșului de Pește din Delta Dunării urmează să aibă loc în Crișan în a doua săptămână a lunii septembrie, pe 10 și 11 septembrie.
Toți cei care îndrăgesc tradițiile culturale și gastronomia locală sunt invitați așadar la Crișan, în inima Deltei, vineri 10 septembrie și sâmbătă 11 septembrie, pentru a participa la Sărbătoarea Borșului de Pește din Delta Dunării – ediția a doua.
Localitățile comunei Crișan (Crișan, Caraorman și Mila 23) au o îndelungată tradiție în pescuit și pescaturism, fiind printre cele mai ofertante zone turistice din Delta Dunării.
Turiștii sunt întâmpinați cu fiecare ocazie, cu ospitalitate de localnici și operatorii din turism, îmbiați cu produsele gastronomice locale, precum și cu vizitarea canalelor și lacurilor din Deltă, iar cazarea este asigurată în pensiuni și hoteluri de la o margaretă la 5 stele.
Oferta de vizitare este una deosebită și ce poate fi mai frumos decât deplasarea cu caiacul sau o vizitare lentă, cu șalupa, a canalelor și lacurilor din împrejurimi, a dunelor de nisip sau a pădurii Caraorman cu al său Stejar Îngenunchiat sau Masa Tăcerii. Da, nu
este o greșeală de geografie, Caraorman are propria Masă a Tăcerii.
Comuna Crișan mai este cunoscută și pentru faptul că de aici provin, nu mai puțin de 24 de medaliați olimpici, mondiali și europeni la caiac-canoe, fiind singura comună din România, din care au plecat atât de mulți campioni, printre care și marele campion Ivan Patzaichin.
(Ivan Patzaichin în 2019 la prima ediție a Sărbătorii Borșului de Pește de la Crișan)
În cele două zile ale Sărbătorii Borșului de Pește din Delta Dunării vor avea loc prezentări gastronomice, concursuri de gătit pentru turiștii care decid să viziteze zona turistică Crișan și numeroase momente artistice susținute de grupurile foclorice aparținând etniilor care conviețuiesc în Delta Dunării. Capul de afiș al sărbătorii vor fi Elena Gheorghe, Plăieșii și Radu Captari.
Evenimentul este organizat de Primăria Comunei Crișan, împreună cu Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării.
(comunicat Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării)

Leave a Reply

Close Menu