VARD Tulcea construiește cel mai mare iaht din lume!

Vard va construi în șantierul naval Tulcea cel mai mare iaht din lume, pe nume Somnio (înseamnă vis în limba latină). Super-iahtul va avea o lungime de 222 de metri, 33.500 de tone și o înălțime de 27 de metri. Somnio va găzdui 39 de apartamente de lux, fiecare cu propriile spații de cinat la interior și pe punte, bucătărie, sală de gimnastică și bibliotecă. Viitorii proprietari vor avea acces la o serie de facilități în comun, precum o cramă cu 10.000 de sticle de vin, restaurante, baruri și un club pentru sport nautic. Apartamentele din acest iaht de lux vor putea fi cumpărate doar de anumite persoane, alese pe bază de invitație. Prețul unui asemenea apartament este estimat la cel puțin 9,5 milioane de euro!
Construcția navei rezidențiale va începe în șantierul naval Tulcea! Aici vor fi realizate coca și armarea inițială. Apoi armarea completă va fi efectuată de către șantierul Vard din Norvegia.
Proiectul este estimat a valora 500 milioane de euro! Livrarea celui mai mare iaht din lume este estimată pentru primăvara anului 2024. (sursă:profit.to)

Leave a Reply

Close Menu