You are currently viewing BIBANIADA DE FETE – primul concurs feminin de pescuit la biban

Azi, 21 iunie se desfășoară BIBANIADA DE FETE – Festival culinar și muzical cu fetele de la Mila 23, primul concurs feminin de pescuit la biban, în echipă, organizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, Asociația Cultural Tradițională a Femeilor din Delta Dunării – Rusalca și Liga Română de Spinning, potrivit informațiilor transmise la redacție de Echipa Asociației „Ivan Patzaichin – Mila 23” – Rowmania

Concursul de pescuit este inspirat de tradiția din satul Mila 23, unde, în fiecare an în luna iunie, femeile din sat ies la pescuit de biban.
Vor fi însă 2 manșe în acest concurs : pescuitul propriu-zis și apoi o probă de gătit, mai exact : o saramură de biban din captura de pește.

După festivitatea de premiere va urma un spectacol susținut de corurile Rusalca (Mila 23) și Veselka (Caraorman), care dețin un repertoriu impresionant de cântece tradiționale lipovenești.

Asociația Cultural Tradițională a Femeilor din Delta Dunării – Rusalca este o inițiativă a localnicelor din satul Mila 23 și comuna Crișan pentru a promova cultura, istoria și tradițiile minorității rușilor lipoveni.

Lasă un răspuns