Stiri din tulcea

2 sărbători religioase au dus la amânarea unei ample lucrări în Măcin

27 iunie 2023
2 sărbători religioase au dus la amânarea unei ample lucrări în Măcin

2 sărbători religioase au dus la amânarea unei ample lucrări în Măcin

Oprirea programată a apei în Măcin din această seară se amână pentru săptămâna viitoare, a anunțat în această dimineață societatea tulceană Aquaserv, ca urmare a cererilor venite din partea comunității musulmane, care au o sărbătoare religioasă în această perioadă, dar și a comunității creștine care serbează Sfinții Petru și Pavel.

Intervenția programată în această seară trebuia să se desfășoare pe un interval de 18 ore, deoarece echipa SC AQUASERV și angajații constructorului SC Gaz Control trebuie să realizeze trecerea alimentării cu apă de pe conductele vechi pe cele noi, ceea ce ar fi însemnat oprirea apei în toată această perioadă.

Dar exact în aceste zile oamenii se pregătesc pentru două mari sărbători religioase : începând de mâine, 28 iunie, timp de patru zile, musulmanii sărbătoresc Kurban Bayram (Sărbătoarea sacrificiului), iar joi, 29 iunie, este sărbătoarea creștină Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

În concluzie, „lucrarea se amână pentru săptămâna viitoare”, urmând ca societatea să transmită un anunț oficial în care să apară data exactă când va avea loc aceasta trecere pe conductele noi, pentru ca abonații să aibă timp să-și facă „rezerve de apă pentru utilizare menajeră”.

(surse info, foto : aquaservtulcea.ro, fb AquaservTulcea)