Stiri din tulcea

19 tulceni, amendaţi de Jandarmerie în acest week-end

10 ianuarie 2022
19 tulceni, amendaţi de Jandarmerie în acest week-end

19 tulceni, amendaţi de Jandarmerie în acest week-end

În acest sfârșit de săptămână, jandarmii tulceni au acționat zilnic, în mod independent, dar și în sistem integrat cu Poliția, pentru asigurarea și menținerea măsurilor de ordine publică, dar și pentru informarea populației privind noile măsuri intrate în vigoare pe linia respectării măsurilor de protecție sanitară.

În această perioadă,  jandarmii au aplicat 19 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 7.000 lei pentru încălcarea prevederilor legale.

Nouă sancțiuni contravenționale în valoare de peste 2.000 lei au fost aplicate pentru săvârșirea în public de  gesturi obscene, proferarea de injurii, consum de alcool în locuri publice, provocarea la scandal, tulburarea liniștii și neluarea de către părinți a măsurilor necesare pentru a împiedica fapte de cerșetorie.

Pentru apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei.

Patru sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 lei au fost aplicate pentru aruncarea de ambalaje și resturi pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară în actualul context pandemic, au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale în valoare de peste 2.000 lei.

De asemenea, echipajele de Jandarmerie aflate în serviciu au acordat sprijin la constatarea unei infracțiuni de loviri și alte violențe, pe timpul misiunilor executate în cooperare cu Poliția.

Sursă: comunicat Jandarmeria Tulcea