Stiri din tulcea

19 intervenții ale pompierilor tulceni, în urma precipitațiilor căzute ieri seară

1 august 2023
19 intervenții ale pompierilor tulceni, în urma precipitațiilor căzute ieri seară

19 intervenții ale pompierilor tulceni, în urma precipitațiilor căzute ieri seară

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” județului Tulcea au intervenit, în urma precipitațiilor căzute ieri seară,  în 19 situații pentru salvarea de persoane și evacuarea apei din gospodarii și locuințe, după cum a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Tulcea, Daniel Năstase.

ISU Tl interventii inundatii tulcea 31 iul 23

În total, pe timpul fenomenelor meteo și imediat după, în dispeceratul integrat SAJ-ISU-SMURD, au fost înregistrate 26 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și toate misiunile au fost finalizate în jurul orei 01:00.

Trei persoane aflate într-un autoturism surprins de viitură pe o stradă din municipiul Tulcea au fost salvate de pompieri și transportate într-un loc mai înalt, refuzând asistență medicală și o altă persoană a cerut ajutor la 112 din mașina prinsă de șiroaiele de apă de pe carosabil, în apropiere de localitatea Agighiol.
Ajunși la fața locului, pompieri au identificat persoana care a cerut ajutorul, dar cum aceasta s-a autoevacuat nu a mai fost necesară intervenția salvatorilor.

Ca urmare a fenomenelor meteo extreme, au fost emise 2 mesaje Ro-Alert : unul pe raza municipiului Tulcea și localitățile limitrofe cu avertizare meteorologică de averse torentiale, frecvente descarcari electrice și intensificari ale vântului și un altul, în jurul orei 01:00, pentru localitățile Chilia Veche, Crișan și C.A. Rosetti.

Din fericire, nu au mai fost solicitări.

(surse info și foto : buletine informative ISU Tulcea)