15 comune tulcene, promovate prin PNRR, ca obiective gastronomice tradiționale

11 aprilie 2022 | Turism
15 comune tulcene, promovate prin PNRR, ca obiective gastronomice tradiționale

15 comune tulcene, promovate prin PNRR, ca obiective gastronomice tradiționale

Comunele Luncavița, Cerna, Peceneaga, Frecăței, Greci, Hamcearca, Horia, Izvoarele, Jijila, Niculițel, Jurilovca, Sarichioi, Mahmudia, Murighiol, Crișan, Sfântu Gheorghe și Chilia Veche vor fi incluse pe lista obiectivelor gastronomice tradiționale românești și vor fi promovate cu bani europeni prin PNRR, anunță Consiliul Județean Tulcea:

Un număr de #15comune din #județulTulcea au fost incluse pe lista obiectivelor gastronomice ce vor fi promovate cu bani europenei, prin #ProgramulNaționaldeRedresareșiReziliență.
#BucătăriaDeltaică și #BucătăriaHercinică constituie propunerile de obiective întocmite și depuse de #ConsiliulJudețeanTulcea în vederea finanțării prin #PNRR. Acestea au fost selectate pentru a fi cuprinse în #TraseulGastronomieiTradiționaleRomânești, una dintre cele 12 rute culturale care vor fi finanțate în cadrul acestui program. Obiectivele au fost aprobate recent prin ordin comun al miniștrilor Investițiilor și Proiectelor Europene, Antreprenoriatului și Turismului, Culturii, respectiv Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, fiind incluse în jalonul 331 al componentei 11 – Turism și Cultură din cadrul PNRR.
Obiectivul #BucătăriaHercinică vizează comunele Luncavița, Cerna, Frecăței, Greci, Hamcearca, Horia, Izvoarele, Jijila și Niculițel, iar #BucătăriaDeltaică cuprinde comunele Jurilovca, Sarichioi, Mahmudia, Murighiol, Crișan și Sfântu Gheorghe.
Alături de acestea, în cadrul componentei #RefacereaPeisajuluiCulturaldinDeltaDunării, prin PNRR va fi finanțată și restaurarea a câte șase gospodării tradiționale din comunele/localitățile Jurilovca, Mahmudia, Murighiol, Caraorman, Chilia Veche și Periprava.
De asemenea, în cadrul #RuteiSatelorcuArhitecturăTradițională va fi finanțată restaurarea a câte opt gospodării tradiționale din comunele Cerna și Peceneaga.
Sursă Info: Consiliul Județean Tulcea, Foto: #VisitJurilovca

Alte Articole

Ce trebuie să știe turiștii care doresc să ajungă în Delta Dunării

Ce trebuie să știe turiștii care doresc să ajungă în Delta Dunării

4 iulie 2024

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a publicat un set de 9 întrebări și răspunsuri (Q&A) frecvente referitoare la vizitarea Deltei Dunării, pe care toți cei interesați să ajungă în…

CISTESTE MAI MULT
Mirifica Delta Dunarii

Mirifica Delta Dunarii

30 mai 2024

Cu siguranta Delta Dunarii este un loc la care te-ai gandit sa ajungi cel putin o data in viata si sa te bucuri de liniste si relaxare in locuri unice…

CISTESTE MAI MULT