Stiri din tulcea

130 de tulceni, tineri și adulți, vor fi premiați de Ziua Internațională a Voluntarilor

3 decembrie 2021
130 de tulceni, tineri și adulți, vor fi premiați de Ziua Internațională a Voluntarilor

130 de tulceni, tineri și adulți, vor fi premiați de Ziua Internațională a Voluntarilor

La data de 5 decembrie a fiecărui an este celebrată Ziua Internațională a Voluntarilor. Această zi este văzută ca o șansă unică pentru voluntari și organizații de a celebra eforturile lor depuse de-a lungul unui an, de a împărtăși cu ceilalți valorile pe care le prețuiesc și de a-și promova munca lor în cadrul comunităților, organizațiilor neguvernamentale, agențiilor ONU, autorităților guvernamentale sau în cadrul sectorului privat, scrie Agerpres.
Fundația Județeană pentru Tineret Tulcea anunță că Gala Voluntarilor Tulceni 2021 se va desfășura duminică, 5 decembrie, ora 10,00. Festivitatea de premiere a voluntarilor din acest an se va desfășura pe scena Teatrului ”Jean Bart” din Tulcea.
Este a 11-a ediție pe care o celebrăm de Ziua Internațională a Voluntarilor. Direcția Județeană pentru Tineret și Sport va premia voluntarii până în 35 de ani, iar de la Fundația Județeană pentru Tineret și Sport am spus să nu facem suprapunere de premiere și atunci îi premiem pe cei peste 35 de ani. Deși suntem pentru tineret, considerăm că și adulții tulceni care se implică în acțiuni de voluntariat, merită să le fie recunoscută activitatea desfășurată timp de un an de zile.
Am lansat din octombrie către organizațiile din Tulcea să își desemneze cei mai reprezentativi cinci voluntari pentru a putea fi premiați. Organizațiile au trimis listele pe mailul Fundației. În total sunt 130 de voluntari tulceni care vor fi premiați duminică pe scena Teatrului Jean Bart. O sută de tineri cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani și 30 de adulți cu vârste peste 35 de ani.
Tinerii vor primi diplomă, ghiozdan, bluzon, agendă și pix, iar adulții diplomă, câte o carte și o cană. Este un premiu simbolic, dar în primul rând se face recunoașterea publică a faptului că au muncit în acest an și vor fi felicitați.
a declarat, pentru Radio Delta, Carmen Simionescu, președinta Fundației pentru Tineret și Sport Tulcea.
Voluntari ai 24 de organizații din municipiul Tulcea vor fi premiați duminică: Clubul Locic Delta, Clubul Sportiv Natantibus, Asociația Drumuri Dobrogene, Eurofan, Eudivers, Euro, Centrul Local Lotus al Cercetașilor Români, Celisea, ANSR filiala Tulcea, CPECA Antidrog Tulcea, Societatea Științifică Orion, Tineri pentru tineri, Consiliul Județean al Elevilor, Interact, Asociația Mâini Întinse, Asociația Viitorul Sunteți Voi, Seniori în Acțiune, ANAR filiala Tulcea, Asociația Umanitară Noroc, Biblioteca Județeană Panait Cerna, Asociația Young, Fundația Județeană pentru Tineret.
Așa cum știți, într-o instituție de cultură se poate intra pe baza certificatului verde, pe care vă rugăm să-l aveți pentru intrare. Vă așteptăm cu drag pe toți cei care ați răspuns la cererea noastră de a completa listele pentru Voluntarii anului 2021! Acțiunea este organizată de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, în parteneriat cu Fundația Județeană pentru Tineret Tulcea, cu sprijinul Teatrului ”Jean Bart” Tulcea.
a mai precizat Fundația Județeană pentru Tineret Tulcea pe pagina sa de socializare.

Ziua Internațională a Voluntarilor este celebrată anual în 5 decembrie. Sărbătoarea a fost înfiinţată de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în anul 1985 pentru a evidenţia contribuţia importantă a acţiunilor de voluntariat în dezvoltarea societăţii, dar şi pentru a oferi exemple de urmat în acest sens.